Bloembollen planten doe je zo!

Plant, verzorg, bloei en geniet!

Een mooie en fleurige tuin in het voorjaar en de zomer: wie wil dat nou niet? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is bloembollen planten. Maar wat moet je weten om ervoor te zorgen dat jouw tuin mooi in bloei komt te staan? Wij vertellen het je!

Twee soorten bollen

Bij bloembollen denkt men al snel aan het voorjaar, maar er zijn twee soorten bloembollen: voorjaars- en zomerbollen. Dahlia

Voorjaarsbollen plant je in het najaar en komen tot bloei in het voorjaar. Deze bloembollen moeten voor de eerste nachtvorst de grond in. Bekende voorjaarsbloeiende bollen zijn de narcis, tulp, blauwe druif en de krokus.

Zomerbollen plant je in het voorjaar en komen tot bloei in de zomer. Bekende voorjaarsbollen zijn de dahlia, gladiool en de begonia.

Omdat er twee soorten bloembollen zijn die niet het hele jaar beschikbaar zijn, bieden wij verschillende bloembollenacties: bloembollenacties voor het voorjaar en bloembollenacties voor het najaar.

Hoe plant ik de bloembollen?

Bloembollen kunnen op verschillende manieren geplant worden: verspreid in de tuin of als groep bij elkaar. Dit hangt af van de bloembollen. Bloembollen kunnen ook heel goed in potten op een balkon of terras geplant worden.

Een speciale bollenplanter kan het makkelijker maken om de bloembollen te planten. Het gaat waarin de bloembol geplant wordt, moet 2 à 3 keer zo groot zijn als de bloembol. Hoe diep de bloembol geplant moet worden, verschilt per bloembol. Gemiddeld moeten bloembollen 5 tot 10 cm diep geplant worden. Vervolgens moet de aarde over de bloembollen verspreid worden. Tot slot is het belangrijk om de planten voldoende water te geven zodat ze gaan groeien.

Wanneer komen de bloembollen tot bloei?

Het is afhankelijk van de bloembol en het weer wanneer de bloembollen precies tot bloei zullen komen. Als je de exacte plant- en bloeitijd, plantdiepte en bloeihoogte van de bloembol wilt weten, raadpleeg dan de verpakking. De eerste bloembollen komen in maart al tevoorschijn. Vanaf dan kun je genieten van een kleurrijke en fleurige tuin.

Veel plantplezier!

Stappenplan bloembollen planten

Gratis informatiebrochure

Vraag de informatiebrochure aan en ontdek wat Baltus Fundraising voor jouw organisatie kan betekenen. Wij gebruiken jouw gegevens om optimale service te kunnen bieden.

Informatie aanvragen
Start een verkoopactie