Leerlingen mogen niet de dupe worden van niet betaalde ouderbijdrage

Onderzoek naar wetwijziging ouderbijdrage

Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat 20 procent van de ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet altijd betaald, en 80 procent vindt dat kinderen niet uitgesloten mogen worden van activiteiten als hun ouders die bijdrage niet op kunnen brengen. Ruim 70 procent wil ook dat er een wet komt om dit te regelen.

Op de vraag op scholen ouders moet kunnen dwingen om de vrijwillige bijdrage te betalen zijn onze kijkers duidelijk: “Dwingen? Het gaat toch om een ‘Vrijwillige’ ouderbijdrage??”

Vrijwillige ouderbijdrage

Een schoolreisje, sportdag of het kerstontbijt: activiteiten op school waar elk kind aan mee moet kunnen doen. Helaas is dat niet altijd zo. Sommige kinderen worden uitgesloten van een activiteit omdat hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen.

Scholen mogen ouders van kinderen om een financiële bijdrage vragen voor activiteiten en voorzieningen, zoals schoolreisjes of speeltoestellen. Dit is een vrijwillige bijdrage, maar in de praktijk is dit echter anders. Ouders worden soms bijna verplicht om de bijdrage te betalen. Als deze niet wordt betaald, worden in sommige gevallen kinderen uitgesloten van schoolactiviteiten.

Onze oplossing voor het probleem

Minister Slob vraagt scholen om zelf het probleem met de ouderbijdrage op te lossen. Maar hoe? Er zijn verschillende oplossingen te bedenken voor het probleem, zoals bijvoorbeeld de kinderen zelf geld te laten inzamelen voor leuke activiteiten.

Wij bieden fleurige bloembollenacties, smaakvolle chocolade acties en een heerlijke pepernoten actie waarmee je op een leuke en eenvoudige manier geld in kunt zamelen voor jouw school. Tot 40% van de omzet is jouw winst! Het geld kan vrij besteed worden aan schoolreisjes, speeltoestellen of nieuwe materialen. Hierdoor zijn scholen minder afhankelijk van de vrijwillige ouderbijdrage en kunnen toch alle kinderen mee doen.

Voor elke school is er dus wel een passende verkoopactie! In onze informatiebrochure kun je alles lezen over onze acties en hoe deze het beste georganiseerd kunnen worden.

Gratis informatiebrochure

Vraag de informatiebrochure aan en ontdek wat Baltus Fundraising voor jouw organisatie kan betekenen. Wij gebruiken jouw gegevens om optimale service te kunnen bieden.

Informatie aanvragen
Start een verkoopactie