Bloemensymboliek: Zeg het met bloemen!

Weet jij wat bloemen symboliseren?

Er zijn veel verschillende soorten bloemen en bloembollen en elke bloem heeft een eigen symbolische betekenis! Maar weet je eigenlijk wel wat elke bloem betekent? Wij hebben de bekendste bloemen en hun symbolische betekenis voor je op een rijtje gezet; handig bij het geven van een bloemetje of leuk bij jouw bloembollenactie!

Dahlia

Dahlia

De Dahlia komt van oorsprong uit Mexico en dat is te zien aan de prachtige kleuren. De Dahlia staat symbool voor weelde en kracht en draagt de boodschap ‘voor altijd de jouwe’. 

Anemoon

Anemoon

De Anemoon is een van de populairste bloembollen. Er zijn wel 120 soorten anemonen in verschillende kleuren! De Anemoon staat symbool voor verwachting, zorgzaamheid en eerlijkheid.

Agapanthus

Agapanthus

De Agapanthus is de bloem van de liefde: ‘Agape’ betekent namelijk liefde in het Grieks en ‘anthos’ betekent bloem. De Agapanthus is een echte voorjaarsbloeier en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Narcis

Narcis

De Narcis geeft het startsein voor de lente! Het bekendste is natuurlijk de gele Narcis, maar de Narcis is er ook in het wit of zalmroze. De Narcis staat symbool voor een nieuw begin.

Tulp

Tulpen

Voor veel mensen symboliseert de Tulp Nederland, maar eigenlijk komt de Tulp uit Turkije. De Tulp is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en symboliseert succes en perfecte liefde.

Iris

Iris

De Iris is vernoemd naar de Griekse godin van de regenboog. De Iris is vooral bekend om de mooie blauwe kleur, maar is er ook in het wit, geel of paars. De Iris symboliseert wijsheid, optimisme en vertrouwen.

Calla

Calla

De Calla is ook wel bekend als Zantedeschia en is verkrijgbaar in vele kleuren. De Calla staat symbool voor zuiverheid, sympathie en schoonheid, maar wordt ook gezien als de geluksbloem.

Hyacint

Hyacint

De Hyacint is een echte voorjaarsbloeier! Het is een kleurrijk bloem die ook nog eens erg lekker ruikt. De Hyacint staat symbool voor vrede, macht en trots

Amaryllis

Amaryllis

De Amaryllis wordt ook wel kerstbloeier genoemd en geeft kleur aan de donkere dagen en is dus ideaal voor de feestdagen. Maar ook in het prille voorjaar staat de Amaryllis erg mooi! De amaryllis symboliseert trots en schoonheid.

Weet wat je geeft

Zoals je kunt zien, heeft elke bloem zijn eigen betekenis en kun je met bloemen echt een bepaalde boodschap overbrengen! Ben je van plan om iemand een bloemetje te geven? Maak dan eens een keuze op basis van de symbolische betekenis: dat maakt het nóg specialer! Deze informatie is ook leuk om te vertellen als je op pad gaat voor jouw bloembollenactie, succes gegarandeerd!

Gratis informatiebrochure

Vraag de informatiebrochure aan en ontdek wat Baltus Fundraising voor jouw organisatie kan betekenen. Wij gebruiken jouw gegevens om optimale service te kunnen bieden.

Informatie aanvragen
Start een verkoopactie