Sint Janslyceum

Bloembollenactie Sint Janslyceum groot succes!

 

Sint Janslyceum bloembollenactie

Foto: DTV Den Bosch

Om het 100-jarig bestaan van de school te vieren zijn de leerlingen van het Sint Janslyceum op pad gegaan met de Small Bloembollenactie.

Rector Jan Wierz in een interview met DTV Den Bosch: “omdat we de feestvreugde willen delen met jongeren die minder kansrijk zijn dan de leerlingen van het Sint Janslyceum, zijn we gestart met een goede doelen-actie.” En met succes! De bloembollenactie is een zeer groot succes geweest! Wij zijn erg trots op onze leerlingen en het uiteindelijke resultaat.

 

Feestelijke onthulling

Op 16 april is het dan eindelijk zover: we gaan bekend maken wat de opbrengst van de bloembollenactie is! Na een enorme verkoop van ruim €12.000 en een winst van €4500 mogen we een aantal mensen in het zonnetje te zetten. De actie is onder andere gehouden voor 2 mooie goede doelen, namelijk Solidair met India en Dreams4kids. En natuurlijk niet te vergeten ons leerlingenfeest voor volgend jaar om het 100 jarig jubileum van onze school te vieren!

Na een woordje van rector Jean Wiertz werd als eerste een cheque overhandigd aan Solidair met India. Deze stichting ondersteunt concrete ontwikkelingsprojecten op het gebied van educatie, gezondheidszorg en sociale voorzieningen. Mara heeft hen een mooie cheque mogen overhandigen met een bedrag van €1500.

Het 2e doel die ook zo’n mooi bedrag in ontvangst mag nemen, was Dream4kids. Sinds 2013 organiseren zij droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die kampen met een jeugdtrauma. De negatieve spiraal waar deze kinderen in zitten wordt doorbroken en vervult hun allergrootste wens. Omdat het Sint Janslyceum zich heeft ingezet voor deze actie krijgt de school een certificaat met de status van “Droomschool”.

Uiteraard werd de beste verkoper ook in het zonnetje gezet. Arne had met de actie bijna €300 binnengesleept. Voor deze mooie prestatie heeft hij kaartjes van de Efteling gekregen! Natuurlijk werd de klas met de beste verkoop ook nog even benoemd. Klas 1BF heeft tenslotte voor €1100 verkocht!

Sint Janslyceum Bloembollenactie

In de media

De succesvolle bloembollenactie van het Sint Janslyceum heeft de aandacht getrokken van de media! Het Brabants Dagblad en DTV Den Bosch hebben een artikel gepubliceerd over de bloembollenactie. Via onderstaande links zijn de artikelen te lezen:

 

Gratis informatiebrochure

Vraag de informatiebrochure aan en ontdek wat Baltus Fundraising voor jouw organisatie kan betekenen. Wij gebruiken jouw gegevens om optimale service te kunnen bieden.

Informatie aanvragen
Start een verkoopactie