Sprengeloo VMBO

Verslag van een bijzonder Sinterklaasfeest

Op vrijdag 4 december organiseerde Sprengeloo een Sinterklaas festijn voor kinderen die het kinderfeest anders niet hadden kunnen meevieren.
Dankzij sponsoren maar vooral de geweldige inzet van onze leerlingen en hun verkoop van bloembollen werd het een middag die iedereen nog lang zal heugen.

“In samenwerking met Baltus bloembollen verkochten de leerlingen voor ruim €17.000 aan bloembollen waardoor we een pracht budget hadden voor het feest.”

Om 14.30 al druppelden onze eerste gasten binnen, terwijl Sinterklaas pas om 15.45 zou komen. Kinderen konden tot die tijd lekker ravotten op een hindernisparcours en onder begeleiding van de leerlingen Sport Dienstverlening & Veiligheid een Pietendiploma halen. Er was limonade, chocomel voor de kinderen, koffie en thee voor de papa’s en mama’s en er waren natuurlijk een heleboel pepernoten!

Sprengeloo1 Sprengeloo2 Sprengeloo3

 

Nadat Pieten Bernadino en Carlo samen met accordeon Joop op het podium een plannetje smeden om Sinterklaas te foppen kwam Sinterklaas binnen. Omdat de goedheiligman van zingen houdt, zongen onze kleine hulppietjes uit volle borst met de liedjes van accordeon Joop mee. De hulppieten zaten vol vragen over welke cadeautjes ze zouden krijgen en ze wilden graag met Sinterklaas op de foto.

Maar was die oude baas niet wat vergeten? Waar waren de cadeautjes? Gelukkig had de hoofdpiet nog voor het feest was begonnen de cadeautjes veilig verstopt. Achter de grote roldeur stonden 3 containers vol cadeaus. Nadat iedereen zijn cadeau had uitgereikt gekregen telde de hoofdpiet af van 10 naar 0 en mocht iedereen zijn cadeau openmaken. Sommige kinderen renden naar de Sint om hem te bedanken, anderen lieten vol blijdschap, euforie en toch ook wel verbazing de prachtige cadeaus aan de presentator van de middag zien!

Terwijl Sint vertrok op weg naar het volgende feestje, kwamen er nog muziekpieten van muziekvereniging de Eendracht om de middag feestelijk af te sluiten.
Nog was de spreekwoordelijke koek niet op: bij de uitgang kreeg ieder gezin een cadeau voor de gezellige lange winteravonden (spellendoos), een zakje Sinterklaaslekkernijen, pepernoten en een ballon.

 

DE ORGANISATIE DANKT IEDEREEN DIE BIJ DEZE SINTERKLAASVIERING BETROKKEN WAS VOOR DEZE FANTASTISCHE, SPETTERENDE BELEVENIS! HET WAS GEWELDIG!

Ook succesvol geld inzamelen?

Baltus Fundraising heeft meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren van sponsoracties in samenwerking met scholen en verenigingen. Hierdoor hebben we een kant en klaar concept kunnen ontwikkelen.

Gratis informatiepakket
Start een verkoopactie